Järki valloitti Otavamedian!

Mediatalon seinä sai Järkevää koristusta. Kuva: Hanna Kuusisto.

Lukion mediaryhmä suuntasi opintomatkalle Suomen Kuvalehden toimitukseen.

Lehtikurssin vuosittainen eväsretki alkoi tuuliselta Järvenpään juna-asemalta perjantaipäivänä. Tavoitteenamme oli löytää tiemme Helsingissä sijaitsevaan Otavamediaan. Leppoisan junamatkan ja muutaman minuutin suunnistamisen jälkeen saavuimme Otavamedian suureen aulaan, jossa meitä vastassa oli Järvenpään lukiossa opiskellut Susan Heikkinen, joka nykyään toimittaa Suomen Kuvalehteä.

Yläkerrassa meitä odotti kabinetti tarjoiluineen. Pullaa mussuttaessamme saimme kuulla Suomen Kuvalehden historiasta. Lehden pitkäaikainen, nyt jo eläkeiän saavuttava päätoimittaja Tapani Ruokanen kertoi meille, mikä Suomen Kuvalehdestä tekee lukemisen arvoisen. Tämän jälkeen vuorossa olivat polttavat kysymykset toimittajan elämästä, koulutuksesta ja työmahdollisuuksista.

Loppuhuipennuksena reissullemme pääsimme kiertämään Kuvalehden toimitusta, tutustumaan toimitustalon työntekijöiden arkeen ja saimme paljon uutta informaatiota lehden tekemisestä. Emme osanneet arvatakaan, että graafikon työhön kuuluu pääsiäismunien maalausta! Vilaukselta bongasimme myös Anna-lehden muotikuvaukset, valokuvaajien työhuoneen ja koekeittiön.

Kaiken tämän jälkeen joukkomme kiitti ja kumarsi oppastamme Susan Heikkistä. Luovutimme Järjen julisteet muistoksi Kuvalehden toimitukselle unohtamatta Otavamedian aulaa, joka sai myös järkevää koristusta seinälleen.

image_pdfimage_print
Hanna Kuusisto

Hanna Kuusisto

Täysi-ikäisyyden, vaan ei niinkään täysijärkisyyden saavuttanut humanisti, jonka elämänsuola on suunnitelmien tekeminen ja järjettömien ideoiden toteuttaminen. Omaa pakkomielteen äidinkieleen ja varsinkin pilkunviilaamiseen. Isona minusta tulee kuiva täti vailla huumorintajua, eli muutosta ei tule tapahtumaan kuin iän suhteen. Pienenä olin Järjen päätoimittaja lukuvuonna 2013-14.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.