Kissat

Kuvassa näkyvä kissa oli nimeltään Siiri. Hän oli ensimmäinen kissa, jolle toimimme ensikotina. Hän asui meillä noin kaksi kuukautta kunnes löysi lopulta täydellisen kodin hänen kaverinsa Espurin kanssa.

Toimimme perheeni kanssa ensikotina kissoille, joita olemme saaneet hoitoon Kisu ry:n kautta. Kisu ry on hädänalaisia kissoja auttava yhdistys. Päädyimme hakemaan ensikodiksi, koska halusimme tehdä jotain kissojen auttamiseksi. Kokemuksemme on ollut rohkaiseva ja tarjonnut mahdollisuuksia oppia uusia asioita.

Saimme pari kuukautta sitten nämä pienet sijaiskissat. Kolme pentua sekä heidän emonsa. Pentujen nimiksi tulivat Rudy, Moe ja Muffy. Heidän emonsa nimeksi tuli Tasha. Kaikki pennut löysivät nopeasti kodit, mutta Tashalla kesti pidempään löytää oma loppuelämän kotinsa.

Ensikotina toimiminen tarkoittaa, että hoidamme kissoja, kunnes he löytävät uuden kodin. On myös tärkeää yrittää sosiaalistaa kissoja. He pääsevät totuttelemaan ihmisiin ja elämään sisällä ihmisten kanssa. Viemme myös kissat eläinlääkäriin. Kisu ry kuitenkin hoitaa kustannukset, ja saamme kissoille ruokaa sekä hiekkaa lahjoitusten kautta.

On mahtavaa päästä tutustumaan moneen ihanaan kissaan ja nauttimaan heidän seurastaan heidän ollessa sijoituksessa. Kissoihin on mahdotonta olla kiintymättä, mutta he löytävät kuitenkin loppujen lopuksi sopivat kodit itsellensä loppuelämäkseen.

Jos haluat tutustua enemmän Kisu ry:n toimintaan ja Suomen kissakriisiin löydät tästä alta linkkejä.