Purjehtien kohti uutta elämää lukiossa

Uusi vararehtorimme Jarno Hautamäki pitää koulutusta hyvin tärkeänä. Kuva: Heikki Tervanen

Koulumme uusi apulaisrehtori Jarno Hautamäki on kokenut opettaja ja pitää koulutusta, perhettä ja harrastuksia tärkeänä osana niin hänen kuin jokaisen muunkin elämää.

Hautamäki asuu Järvenpäässä vaimonsa, skotlanninterrierinsä ja kahden viisivuotiaan lapsensa kanssa.[pullquote-right]”Kiireenkin keskellä on tärkeää löytää aikaa perheelle ja harrastuksille”[/pullquote-right] Kesälomalla hän muutti uuteen asuntoonsa Järvenpäähän ja kävi ulkomailla, joten kesä sujui verkkaisesti vaikka se olikin tavallista pidempi. Vapaa-ajallaan Hautamäki purjehtii ja metsästää. Vaikka syksy on ollut kiireinen, hän löytää aikaa näille kahdelle rakkaalle harrastukselleen.

Miten Hautamäki päätyi kouluumme?

Aikaisemmin Jarno on opettanut Nurmeksessa, toiminut vararehtorina ja rehtorina. Hän päätti hakea Järvenpään lukioon töihin ja hänet valittiin apulaisrehtorin virkaan. Ensivaikutelma koulustamme on Hautamäen mukaan hyvä: ”Hyvin avoin ja vastaanottavainen.” Käytävillä on paljon keskustelua ja hälinää, mutta kiusaamista ei ole, mikä on erittäin tärkeä asia hyvän ilmapiirin luomiseksi. Kellot eivät poikkeuksellisesti soi, mutta tämä toimii vararehtorin mielestä hyvin.

Mistä työpäivät koululla koostuvat?

Hautamäki opettaa matematiikan ja fysiikan ykkös- ja johdantokursseja, yleensä muutaman oppitunnin päivässä. Hän tekee myös paljon hallinnollista työtä, mutta tarkentuva työkuva rakentuu paremmin vasta myöhemmin. [pullquote-left]”Ensivaikutelman mukaan koulumme on hyvin avoin”[/pullquote-left]Keväällä hän on yövalvonnassa ja tekee kurssitarjotinta ensi vuodelle. Opettajat ovat Hautamäen mielestä leppoisia ja mukavia, aika samantapaisia kuin muuallakin. Tulevaisuudelta Hautamäki odottaa mukavia ja mielenkiintoisia tehtäviä. Jos Hautamäki saisi muuttaa maailmassa yhden asian, hän takaisi kaikille hyvän koulutuksen.

image_pdfimage_print
Marika Metsovuori

Marika Metsovuori

Olen 16-vuotias ykkönen Hyvinkäältä. Rakastan tanssia (varsinkin balettia ja nykytanssia). Kirjoitan kirjoja, runoja ja laulujen sanoituksia sekä mielelläni myös laulan. Suurimpana haaveena tanssijan ja kirjailijan ura. Mottoni on, että jokainen, joka on tarpeeksi rohkea seuraamaan unelmiaan, voi myös ne toteuttaa.

You may also like...

1 Response

  1. Ylioppilas Ylioppilas sanoo:

    Tsemppiä uudelle apulaisrehtorille! Duuni on varmasti raskas ja rima korkealla. On nimittäin syytä todeta, että kun minä olin nuori ja vielä lukiossa, oli professori Suvensaari apulaisrehtorin pestissään kyllä paras koskaan ja laitoksen pelastus. Terveisin ylioppilas, jolle huudettiin Pietarinkirkon aukiolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.