Tervetuloa!

Kuva: Henry Hedborg.

Kuva: Henry Hedborg.

Heips. Luet Järkeä, joka on jälleen kerran uudistunut. Tästä alkaakin jo 8. vuosikerta Järvenpään lukion omaa lehteä! Päätoimittajiakin on ehtinyt olla jo varsin monta (uusimpana haasteeseen olen tarttunut minä) ja julkaistua sisältöäkin olisi konsepteissa mitattuna jo huima pino.

Näkyvin osa uudistustamme ovat nämä uudet verkkosivut. Kiitokset oppilaskunnan hallitukselle verkkotilan ja -tunnuksen rahoituksesta! Laajensimme lisäksi somekanaviamme ja uudistimme visuaalisen ilmeen. Toivottavasti lopputulos on järkeenkäypä lukijankin mielestä.

Tänä lukuvuonna Järjessä on luvassa paljon uutta ja paljon vanhaa – toimituksessa on ennätysmäärä aktiivisia opiskelijoita, joten kaikkea on nimenomaan paljon. Lisäksi meillä on ensimmäistä kertaa Järjen historiassa myös vaihto-opiskelija mukana koko vuoden, joten kansainvälinen näkökulmakin löytyy. Toimitukseen voit tutustua Toimitus -sivulla.

Sinäkin voit tulla mukaan tekemään Järkeä, ryhtyä freelanceriksemme tai lähettää vaikka mielipidekirjoituksen. Äänesi saat kuuluviin myös osallistumalla juttujen kommentointiin näppärästi omilla sosiaalisen median tunnuksillasi.

Mitä täältä sitten löytyy niin paljon? Lehden osastot ovat pääosin samat kuin viime vuonnakin. Koulun tapahtumista ja ajankohtaisista asioista kerrotaan Uutisissa. Ilmiöt tarjoavat laajan kattauksen luettavaa tutkivasta journalismista aina matkailuvinkkeihin. Ihmisiä lukiolta (ja miksei muualtakin) tavataan Ihmiset -osiossa. Luovat fiilistelyt kuten kolumnit, pakinat ja muut ajatusleikit löytyvät Fiiliksistä. Viihde käsittää tutut leffa-arvostelut ja horoskoopit.

Tänä lukuvuonna alkavat myös odotetut videoklipit ja -reportaasit. Ne löytyvät Videot -osiosta. Huhut koulun omasta “televisiokanavasta” ja “aamuteeveestä” saivat alkunsa aprillipäivän (niin, 1. huhtikuuta 2014) uutisankasta, mutta tartumme rohkein mielin kameraan ja haasteeseen. Luvassa on monia järkeviä videoklippejä ja -reportaaseja.

Sivustolla on pientä hienosäätöä vielä meneillään, mutta järjenkäytöllähän pääsee pitkälle. Järkeä päähän ja lukemistoon siis. Tervetuloa.

Alunperin kirjoittanut Henry Hedborg

image_pdfimage_print

You may also like...

1 Response

  1. Järvenpään lukion oppilaskunta sanoo:

    Hienoja uudistuksia! Järki tuntuu olevan ihan älyttömän monipuolinen. On hyvin eri tyyppisiä juttuja ja videoitakin. Ei ole oppilaskunnan pieni sponssauskaan todellakaan mennyt hukkaan. :D Näitä sivuja on kiva selailla!