Mistä vuosi 2016 oikeasti muistetaan

Evil Kermit

Evil Kermit


Kun eläkeikäisinä muistelemme vuotta 2016, mitä tuleekaan mieleemme? Mitkä trendit syntyivät ja ehkä kuolivatkin tänä vuonna? Käymme läpi kohta loppuvan vuoden merkittävimmät tapahtumat.

UUTISIA JA TAPAHTUMIA

5.1. Suomi voitti nuorten jääkiekon MM-kilpailut.

10.1. David Bowie, englantilainen laulaja, lauluntekijä ja näyttelijä kuoli.

14.1. Alan Rickman, englantilainen näyttelijä ja ohjaaja, kuoli.

11.2. Taylor Swiftin, Kim Kardashianin ja Kanye Westin välinen draama alkoi, kun eräässä kappaleessaan Kanye lauloi epäkunnioittavasti Taylorista. Ensin luultiin, että Taylor ei tiennyt asiasta mitään, mutta Kimin jaettua tallennetun puhelinsoiton Taylorin ja Kanyen välillä paljastui, että Taylor oli salaillut faktoja. Tapahtumat aiheuttivat suuren mediakohun.

28.2. Leonardo DiCaprio voitti vihdoin Oscarin.

21.4. Prince, amerikkalainen laulaja-lauluntekijä, kuoli.

14.7. Ainakin 86 ihmistä kuoli kuorma-auton ajettua väkijoukkoon Ranskan Nizzassa.

30.7. J. K. Rowlingin näytelmä Harry Potter and the Cursed Child sai ensi-iltansa Lontoossa.

8.11. Donald Trump valittiin presidentiksi Yhdysvaltain presidentinvaalissa. Trumpin valinta ja Hillary Clintonin tappio aiheutti useissa USA:n kaupungeissa monipäiväisiä mellakoinniksi yltyneitä mielenosoituksia.

3.12. Nico Rosberg voitti Formula 1 -kauden ja ilmoitti lopettavansa F1-uransa.

19.12.  Berliinissä väkijoukkoon tehdyssä terrori-iskussa ainakin 12 ihmistä sai surmansa.

25.12. George Michael, kreikkalais-brittiläinen poplaulaja ja lauluntekijä, kuoli. Tunnetaan varsinkin Careless Whisper -kappaleesta.

27.12. Carrie Fisher, yhdysvaltalainen näyttelijä, käsikirjoittaja ja kirjailija, kuoli.

MEEMIT

Damn Daniel Twitteriin 15.2 postattu 30 sekunnin video, jossa Danielin ystävä Josh kommentoi Danielin asuja ja valkoisia Vansseja.

Dat boi  3.4. eräs meemisivusto Facebookissa postasi kuvan vihreästä sammakosta polkemassa yksipyöräisellä otsikolla “here comes dat boi!!!!! / o shit waddup!”

Harambe  28.5. klo 16.00 17-vuotias gorilla Harambe ammuttiin kuoliaaksi Cincinnatin eläintarhassa työntekijän toimesta, koska pieni lapsi oli joutunut sen aitaukseen. Kukaan ei oikeastaan osaa selittää miten Harambesta tuli kuuluisa meemi, mutta niin tapahtui.

Evil Kermit 6.11. Twitter käyttäjä @aaannnnyyyyaaaa twiittasi screenshotin Kermitistä vierellään paha versio itsestään. Kuva otsikoidaan aina niin, että oikea Kermit sanoo ensin jotain järkevää, kuten “Tälle on varmasti looginen selitys” johon paha Kermit vastaa negatiivisesti, esimerkiksi “Ylireagoi!” Kymmenessä päivässä postauksella oli jo 31,800 tykkäystä ja 22,500 jakoa.

Bee movie 22.10. tubettaja wankerflaps postasi videon otsikolla “Bee movie but it keeps getting faster” ja 17.11. tubettaja AvoidatAllCost latasi remixin otsikolla “The entire bee movie but every time they say bee it gets faster”. Uusi buumi oli syntynyt, ja nyt Youtubesta löytyy kyseiseen elokuvaan ja sen traileriin remixejä joka lähtöön.

We are number one 2016 loppupuolella Bee movien tapaan tehtiin remixejä Lazy town -nimisen lastenohjelman laulusta “we are number one”

Glowing 1000 Degree Knife 18.12 MrGear- niminen kanava latasi Youtubeen videon otsikolla “Experiment – Glowing 1000 Degree Knife Vs Coca Cola”, jolla oli yhdentoista päivän päästä jo yli 61 miljoonaa katsomakertaa. Videosta on tehty monia eri versioita, joissa hehkuvalla veitsellä leikataan lukuisia asioita. Samankaltaisia trendejä ovat aiemmin olleet hydraulic press ja red hot nickel ball.

CHALLENGES

Water bottle flip Toukokuun lopulla 18-vuotias Mike Senatore räjäytti internetin tekemällä koulunsa talent-kilpailussa täydellisen water bottle flipin eli heitti vesipullon ilmaan niin, että pullo pyörähti kerran pystyakselinsa ympäri ja laskeutui pöydälle pystyasentoon. Video synnytti buumin, ja pian ihmiset latasivat nettiin omia heittovideoitaan.

100 layers challenge  21.7. tubettaja Jenna Marbles jakoi videon nimelta “Ultimate 100 coats of Things Video”. Videolla hän laittaa muun muassa 100 kerrosta huulipunaa, hiuslakkaa ja meikkivoidetta. Pian varsinkin meikkivideoihin erikoistuneet tubettajat tekivät omia videoitaan, mutta videoita löytyy myös esimerkiksi aiheella 100 kerrosta vaatteita.

Mannequin challenge  Internetvideotrendi jossa ihmiset pysyvät jähmettyneinä toiminnassa kuin mannekiinit, samalla kun liikkuva kamera kuvaa heitä. Taustalla soi yleensä Black Beatles Rea Sremmurdilta. Trendin aloittivat opiskelijat Floridassa 12.10.

ELOKUVAT

12.2. Deadpool

24.2. Zootropolis

1.8. Suicide squad

23.11. Ihmeotukset ja niiden olinpaikat

14.12. Rogue One: A Star Wars Story

KAPPALEET

PILLOWTALK – Zayn

I Took A Pill In Ibiza (Seeb remix) – Mike Posner

Ariana Grande – Dangerous Woman

Heathens – Twenty One Pilots

This Is What You Came For – Calvin Harris ft. Rihanna

Sing Me To Sleep – Alan Walker

Karma – Alma

Ain’t My Fault – Zara Larsson

Starboy – Weeknd

SUOMALAISET KAPPALEET

Juha88 – Vilma Alina ft. Teflon Brothers

Leijonakuningas – Ellinoora

Mikael Gabriel – Helium

Pyydä multa anteeks kunnolla – Antti Tuisku

Söpö – Hank Solo

Kohta sataa – Pete Parkkonen

Alunperin kirjoittanut Siiri Salo ja Anni Säynätjoki

image_pdfimage_print

You may also like...