Aikaisten aamujen pelastaja – tuorepuuro

kuva: Elsa Helovuo

Tuntuuko teistäkin siltä, että aika kulkee aamuisin paljon nopeammin kuin päivällä ja joka aamu tulee kamala kiire kouluun. Itselläni on tässä jaksossa ne neljä mukavaa kahdeksan aamua ja viime jakson rentouteen tottuneena on pakko sanoa, että aikainen herääminen tuottaa välillä pienimuotoisia ongelmia.

Kerron nyt teille ystävältäni saaneen aamupalaohjeen, joka pelastaa aikaisetkin aamut sekä on maukas: tuorepuuro. Tuorepuuro on todella hyvä ja erittäin helppo, joten heikommatkin kokkaajat eivät voi epäonnistua.

Resepti on erittäin helppo ja niin lyhyt, että sen voisi jopa opetella ulkoa: Sekoita purkkiin mitä itse haluat ja anna vetäytyä jääkaapissa ainakin 4h tai yön yli.

Ideana on siis sekoittaa puuroosi ihan mitä vain! Pohja kannattaa silti rakentaa kaurahiutaleista ja jostain nesteestä, kuten maidosta.

Astiana kannattaa käyttää jotain, johon saa kannen, koska silloin jääkaapin maku ei sekoitu puuroon.

kuva: Elsa Helovuo

kuva: Elsa Helovuo

Itse laitan yleensä puurooni kaurahiutaleita- ja leseitä, maitoa, jotain rahkaa, jugurttia, chia-siemeniä, kanelia ja päälle marjoja. Sitten kun olen saanut aineet purkkiin, niin sekoitan ne hyvin ja laitan purkin jääkaappiin yön ajaksi. Koostumus kannattaa jättää aika veteläksi, koska puuro kiinteytyy vetäytyessään. Aamulla ei tarvitse tehdä muuta kuin ottaa puuro jääkaapista ja nauttia!

kuva: Elsa Helovuo

kuva: Elsa Helovuo

Suosittelen tuorepuuron kokeilua lämpimästi. Varsinkin te, joille aikaiset aamut tuottavat suuria ongelmia, niin tässä aikaa säästävä vinkki!

Alunperin kirjoittanut Elsa Helovuo

image_pdfimage_print

You may also like...