Järki aloittaa tv-lähetykset!

Lukion lehtikurssi uudistuu ensi syksystä alkaen. Kurssin uudessa opetussuunnitelmassa pyritään yhä lähemmäs työelämää ja yhteiskunnassa vallitsevaa median monimuotoisuutta.

Verkkolehden toimittamisen lisäksi kurssilla aletaan perehtyä yhä monimediaisempiin tiedotusvälineisiin, kuten Facebookiin ja Instagramiin, joiden ympärivuorokautinen käyttö ei luonnistu vielä monilta.

Opetussuunnitelma sanoo, että lukion on tarjottava lehtikurssilaisille tuntumaa mediamaailman monipuolistumiseen. Ideaalitilanteessahan lehtikurssi evästää lukion jälkeiseen työelämään, joten kurssin pedagogisia sisältöjä aiotaan laajentaa.

Samalla Järjen näkyvyys lukiolla paranee entisestään: Järjen toimittajat alkavat tuottaa päivittäisiä uutislähetyksiä jotka pyörivät koulun info-televisioissa. Yhteistyössä kuvataidelinjan kanssa tuotetaan laadukkaat videot HD-kuvanlaadulla.

Lisäksi keskusradiossa luetaan päivittäin aamun välitunnilla lukion ekosysteemissä vallitseva paikallissää, ja iltapäivää piristää Järjen toimittama kuunnelma, johon haetaan inspiraatiota koulumme opettajien suustaan päästämistä sammakoista. Näiltä osin lehtikurssi tekee yhteistyötä äidinkielen ja kirjallisuuden puhetaitojen kurssin kanssa.

Luvassa on myös joka perjantaina Areenan valkokankaalla esitettävä keskustelu- ja ajankohtaisohjelma, jossa Järjen toimittajien vakiovieraiksi ovat tulossa ainakin lukion rehtori, kaupunginjohtaja, Pajalan K-Supermarketin kauppias sekä Herra Hevisaurus.

Näyttäisikö uutislähetyksen alkufilmi tältä? Kuva: Toimitus.

Näyttäisikö uutislähetyksen alkufilmi tältä? Kuva: Toimitus.

Hanna Kuusisto on innoissaan lehtikurssin uusista sisällöistä. ”On hienoa, että meidän opiskelijoiden osaamista hyödynnetään entistä monipuolisemmin. Ja lukion käytävillekin saadaan järkeviä keskustelunaiheita Järjen tulevien tv-tuotosten ansiosta: enää ei kenenkään tarvitse supista jostain Big Brotherista tai Emmerdalesta, vaan kuumimmat puheenaiheet syntyvät tietysti meidän talk showmme myötä!”

Uusia tuulia on luvassa muutenkin. Tuoreiden tutkimusten mukaan suomalaiset koululehdet ovat aiheuttaneet tekijöilleen turhan paljon unettomia öitä ja ylitöitä, jopa valtakunnan tasolla. Opetushallitus on päättänyt puuttua asiaan ja velvoittaa ensi syksystä eteenpäin koulutuksenjärjestäjiä tarjoamaan opiskelijatoimittajille kerran kuussa hermoterapian ja tarvittaessa myös opintoihin sisältyvän virkavapaan kaupungin terveyskeskuksen vuodeosastolla.

image_pdfimage_print

Järjen toimitus

Järjen sanavalmis toimitus harrastaa maailmanparantamista juttu jutulta, ja tavoittelee hitaasti mutta varmasti valtakunnan ykkösmedian paikkaa. Toimituksen työpolitiikkana on tehdä asiat tekemällä asiat, eli projektit tulevat (yleensä) tehtyä - kunhan vain suklaakeksejä ja riittävästi kofeiinia on saatavilla.

You may also like...