Makutestissä aulan kahviautomaatin juomat

Kuvat: Emma Virtanen

Järvenpään lukion aulassa on kolme erilaista automaattia, jotka tarjoavat lukiolaisille edullisesti nälkää ja janoa helpottavia tuotteita. Automaattien edessä on harvoin jonoa, mikä helpottaa kiireisenkin lukiolaisen elämää. Lisäksi ne ovat hyvin helppokäyttöisiä. Testasin näistä automaateista itselleni tärkeimmän, kofeiinin puutetta helpottavan, Pelican Rouge -automaatin kaikki juomat.

Kahvi ja muut kofeiinipitoiset tuotteet ovat monelle lukiolaiselle elinehto. Niihin on joko jääty koukkuun jo aikaisemmin, tai sitten ne ovat tulleet osaksi arkea viimeistään ensimmäisten koeviikkojen aikana. Aamutunnin alkuun tai hypärille on hyvä asettua kuuman kupillisen kera. Valinta on vaikea: minkä näistä kymmenestä juomasta valitsisin? Mikä juomista sopii kenelle?

TEE 0/5

0,70€ | koneelta kului valmistamiseen 13,00 sekuntia | juuri koneesta tulleena todella kuumaa

Tee tuoksui hedelmäiseltä, sen pinnalla lillui kuplia ja se maistui pahalle vedelle. Jossain kaukana oli ehkä häivähdys jostain teemäisestä.

Ei kenellekään, kahvi on aina parempaa.

CAPPUCCINO 0/5

0,70€ | koneelta kului valmistamiseen 43,7 sekuntia | juuri koneesta tulleena lähes juotavaa

Cappuccino maistui lämmitetyltä maitovedeltä. Juoman päällä kellui epämääräinen vaalea vaahto ja ruskeita läikkiä. Vaahto katosi nopeasti.

Masokisteille.

Kaikista hitaimmin valmistuva juoma!

CHOCOCCHINO 1,5+/5

0,70€ | koneelta kului valmistamiseen 17,7 sekuntia | juuri koneesta tulleena todella kuumaa

Chococchino oli epäilyttävän näköinen juoma. Sen pinnalla lillui kolmen eri sävyn ruskeaa ja haju muistutti nakkipakettia, jossa on nakkimehut jäljellä. Maku kuitenkin yllätti: se oli mokkamainen, vähän kahvimainen ja vetinen. Tämä oikea makusirkus saa toimittajalta plussan, koska juomasta kuului hassua poreilua.

Suositellaan hämmentäville ihmisille, jotka ottavat buffetissa jokaista limua yhteen mukiin.

CAFÉ AU LAIT 2/5

0,70€ | koneelta kului valmistamiseen 41,2 sekuntia | juuri koneesta tulleena kuumaa

Tämä maitokahvilta näyttävä juoma vaati noin viiden minuutin odotuksen nauttijalta, jotta se olisi tarpeeksi jäähtynyttä. Juoman pinnalla oli epämääräistä rasvaa ja haju muistutti maitokahvin ja kissan hiekkalaatikon sekoitusta. Maku muistutti kuumaa rasvamaitoa, josta puuttui kahvin aromi kokonaan. Mysteerinen jälkimaku kuitenkin kuiskaili jotain kahvista.

Laihasta kahvista tykkääville.

SUODATINKAHVI 3/5

0,70€ | koneelta kului valmistamiseen 42,4 sekuntia | juuri koneesta tulleena todella kuumaa

Tässä kahvissa oli kahvia varmaan alle prosentin verran. Kahvin maku puuttui kokonaan, mutta pientä kitkeryyttä oli havaittavissa. Vaikka koostumus oli laiha, uskallan kuitenkin väittää tätä kahvia ihan hyväksi automaattikahviksi.

Kahvin tarpeessa oleville, ei makunautintoa etsiville.

KAAKAO 3,5/5

0,70€ | koneelta kului valmistamiseen 15,00 sekuntia | juuri koneesta tulleena todella kuumaa

Tämä maitosuklaalta tuoksuva, kaakaolle maistuva kaakao vaati nauttijalta lähes kymmenen minuutin odotuksen, jotta sitä pääsi maistelemaan. Kaakaoksi suhteellisen laimeaa.

Suklaan ystäville.

CHOCOKAHVI 4/5

0,70€ | koneelta kului valmistamiseen 41,5 sekuntia | juuri koneesta tulleena hyvin kuumaa

Tämä miedolta kaakaolta maistunut kahvi vaatii nauttijalta 4-5 minuutin odotuksen ennen juomista. Vaahtoisa ja tumma chocokahvi maistui kaakaon ja kahvin sekoitukselta, jossa oli raikas jälkimaku.

 Henkilölle, jolla on kahvin ja makean himo.

MAITOKAAKAO 4/5

0,70€ | koneelta kului valmistamiseen 12,5 sekuntia | juuri koneesta tulleena lämmintä, ei heti juotavaa

Maitokaakao oli parempi kuin kaakao. Ulkonäöltään vaaleampi sukulainen oli maultaan vähemmän makea. Haju muistutti laimeaa, vetistä kaakaota.

Henkilölle, jolla on pieni makeanhimo.

Maistelukokemusta siivitti juoman suhina sitä liikuttaessa.

Nopeimmin valmistuva juoma!

WIENER CAFE 4,3/5

0,70€ | koneelta kului valmistamiseen 31,9 sekuntia | juuri koneesta tulleena hyvän lämmintä

Wiener Cafe oli näistä kymmenestä juomasta toiseksi paras. Juoman päällä oli mukava vaahto ja seassa epämääräisiä ruskeita pisteitä. Maku oli kaakaomainen, paitsi että siinä oli enemmän makua ja makeutta kuin kaakaossa. Myös hajussa oli maitomainen suklaan vivahde. Makunautinto oli loistava, mutta koska juomasta puuttui kahvin maku kokonaan, verotetaan pisteistä 0,7.

Sopii makeaa juomaa etsivälle, ei kahvin himoon.

ESPRESSO 4,5/5

0,70€ | koneelta kului valmistamiseen 41,6 sekuntia | juuri koneesta tulleena hyvän lämmintä

Tämä heti juotava juoma näytti kahville ja tuoksui vahvalta kahvilta kuumana. Se maistui vahvalle suodatinkahville, ja sopii erityisesti niille, jotka hakevat nimenomaan kahvikokemusta. Kahvi maistui, ilman ylimääräisiä sivumakuja.

Sopii kahvin ystävälle.

Juoma ei ansaitse “espresso”-nimeä, minkä takia ei täysiä pisteitä!

Huomioi se, että espressoa kuuluukin tulla vähän.

Toimittaja on todellinen kahvihifistelijä eikä hyväksy sokeria kahviinsa.

Juomien kyytipoikana toimivat Fazerin Moomin-kuviokeksit.

Mainittakoon vielä, että kahvikoneen tuotoista 5 % menee opiskelijakunnalle. Tämän testin turvin Järki on tukenut opiskelijakunnan toimintaa siis 35 sentillä. Olkaa hyvät!

Alunperin kirjoittanut Emma Virtanen

image_pdfimage_print

You may also like...