Röyhelöä, frakkeja ja glitteriä? – Puhut varmaan vanhojenpäivästä 2017

Järvenpään lukion opiskelijat tanssivat vanhoja 16 – ja 17. päivä helmikuuta 2017. Järjen kuvatoimittaja kävi liikuntahallilla ikuistamassa kamerallaan perjantaiaamun esitykset.

-Kuvagalleria löytyy jutun lopusta-

Vanhojen tanssit koostui nimensäkin mukaan vanhoista tansseista, kuten Gay Gordons -tanssista, Wiener -valssista, Wienin oopperan avausvalssista, Salty Dog Ragista, Kehruuvalssista, Petrin piirivalssista, Doublevska -polkasta, boogiesta (Kuumaa Huumaa), St. Bernardin valssista ja omasta tanssista.
_MG_1026

Kia-Erika Klint

Kuten varmasti monella muullakin tanssijalla, Kia-Erika Klintillä oli tanssien jälkeen kipeät jalat, mutta tyytyväinen mieli. “Oli tosi kivaa tanssia. Ehdottomasti kokemisen arvoista!” -kertoi Klint. Hänen suosikkitanssinsa oli Kuumaa Huumaa, eli buugi, joka vaikutti olleen monen muunkin tanssijan suosikki.

Toinen tanssijoiden (ja yleisön) selvä suosikki oli oma tanssi, eli lukiolaisten omatekemä tanssi. Oma tanssi oli eräänlainen kollaasi erilaisista musiikki- ja tanssityyleistä.

Koska suurin osa tanssijoista oli tyttöjä, pistettiin muutamat tytöt tanssimaan niin sanotusti “pojan osaa”.  Tämä ei kuitenkaan ollut Mirjam Siikaluomalle ongelma.

Mirjam Siikaluoma

Mirjam Siikaluoma

“Lähdin tanssimaan, koska rakastan tanssia ja halusin pitää hauskaa ystävien kanssa. Ihan sama mihin ‘rooliin’ päätyisin. Puhumattakaan siitä, että pääsin tanssimaan kahden todella hyvän ystäväni kanssa tätä kautta”, kertoi Siikaluoma jälkeenpäin.

Mirjam Siikaluoma käytti kutsutansseissa mekkoa, mutta loput tanssit kului puku päällä. “Puku oli helpompi pukea päälle, ja se oli muutenkin käytännöllisempi vaihtoehto. Eikä se kyllä yhtään hassummalta näyttänytkään.”

Vaikka aluksi parin löytäminen tuotti stressiä, oli kokemus lopulta upea. “Hauskaa oli, ja nauru herkässä!” – Siikaluoma kertoi. “Näin jälkeenpäin fiilikset ovat huikeat ja haikeat. Perjantaina sain tanssia koko sydämeni kyllyydestä ja jalat puhki. Illalla käytiin kaveriporukalla Zapatassa jatkoilla, mikä kruunasi koko kokemuksen.”

Jos ylläoleva kuvagalleria ei jostain syystä toimi, voit katsoa sen myös suoraan Flickristä.
Alunperin kirjoittanut Emma Virtanen
image_pdfimage_print

You may also like...