Täydellisen mutakakun resepti

  • img_4571-kopio-muokattu
  • img_4577-kopio-muokattu
  • img_4594-kopio-muokattu
  • img_4610-kopio-muokattu
  • img_4622-kopio-muokattu
  • img_4623-kopio-muokattu
  • img_4624-kopio-muokattu
  • img_4645-kopio-muokattu
  • img_4661-kopio-muokattu
    Kuva: aksudrhofijwttryhh
  • img_4664-kopio-muokattu
  • img_4680-kopio-muokattu

Tämä resepti on ollut ehdottomasti paras kaikista mutakakkuresepteistä mitä olen ikinä kokeillut! Niin taikina kuin valmis kakkukin vievät kielen mennessään. Kakku on loistavaa sekä juuri uunista tulleena että jääkaappikylmänä.

Raaka-aineet

4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 ½ vehnäjauhoja’
170g taloussuklaata
170g voita

Valmistus

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Sekoita keskenään kuivat aineet.

Sulata suklaa ja voi.

Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan noin 24 cm:n irtopohjavuokaan ja voitele reunat. Voit toki myöskin käyttää normaalia vuokaa, mutta irtopohjainen on kätevämpi.

Vatkaa keskenään kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Kannattaa vatkata niin kauan, että vaahto on erittäin ilmavaa ja vaaleaa, sillä silloin kakusta tulee parempi.

Sekoita varovasti keskenään ensin kuivat aineet ja kanamunasokerivaahto. Vispilän käyttäminen ja taikinan nostaminen rauhallisin liikkein ylhäältä alas pitää ilman taikinassa paremmin kuin lusikalla huitelu.

Kääntele joukkoon sulatettu voi ja suklaa.

Kaada massa vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 15-25 min. Aikaa on jokseenkin vaikea arvioida, sillä kakku paistuu eri uuneissa eri tavalla., joten kannattaa käyttää cocktailtikkua kakun kypsyyden tarkistamiseen. Kakun voi jättää niin raa’aksi tai kypsäksi kuin haluaa.

Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja koristele siivilöimällä tomusokeria päälle. Herkuttele!

Alunperin kirjoittanut Anni Säynätjoki

image_pdfimage_print

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.