10 oivaa viime hetken joululahjaideaa

Kuva: Elsa Helovuo

Jäikö joululahjan ostaminen viime tippaan? Ei hätää! Näillä vinkeillä pelastat itsesi pinteestä. Lahjaideoita on monta eri sorttia: tavallista ja vähän mieleenpainuvampaa. Voit itse päättää, kumpaan vaihtoehtoon nojaudut. Tärkeintähän lahjoissa on kuitenkin ajatus, joten ei kannata jäädä murehtimaan vaan pistää töpinäksi!

Jos haluat pelata varman päälle, kannattaa pysyä hyviksi todetuissa lahjoissa:

  • Suklaa: Toimii poikkeuksetta. Fazerin tekemän tutkimuksen mukaan suomalaiset syövät vuodessa keskimäärin seitsemän kiloa suklaata, joten se on varma ja maukas valinta.
  • Leffaliput: Erinomainen valinta! Sopii ystäville tai on hyvä mahdollisuus tehdä tuttavuutta ihastuksen kanssa (vink, vink). Elokuvaa katsellessa ei tarvitse miettiä keskustelunaiheita tai muita paineita.
  • Jos haluat olla erittäin tylsä ja tavallinen, valitse lahjakortti. Toisaalta lahjakortti ystävän lempikauppaan voi olla todella mieluinenkin lahja! Toimii myös tuntemattomammille henkilöille.
  • Jokaiselta löytyy joka joulu toivelistalta uusi pyjama, joten toteuta kaverin toive ostamalla hänelle ihana ja pehmeä pyjama.

Jos haluat ekologisen ja halvan, mutta mieleenpainuvan lahjan, valitse jokin näistä:

  • Valokuvia yhteisistä hetkistä saa tilattua halvalla ja helposti netistä. Voit luoda niistä esimerkiksi valokuvakirjan tai taulun, jota muistelette vielä kiikkustuolissakin.
  • Erilaiset apukortit ovat myös oiva lahjaidea kaverille. Voit vaikka tarjoutua siivoamaan kaverisi sotkuisen huoneen, kyyditsemään kaverisi hänen haluamaansa paikkaan tai antamaa sovintokortin, jonka kaveri voi heittää pöytään riidan iskiessä. Tadaa, riita on ohi ja joudut nielemään tappiosi! Myös lupaus tehdä kaverin läksyt kerran tai kaksi ilahduttaisi varmasti. (HUOM! Ei oppimisen kannalta kovin suotuisa vaihtoehto.)

Jos haluat antaa kaverille muistoja ja jotain hieman extremeä, nämä vaihtoehdot ovat sinulle:

  • Valmista kaverille upea sokkoillallinen! Sido hänen silmänsä ruokailun ajaksi ja anna makuaistin johdattaa. Tästä syntyy varmasti ikimuistoinen ilta.
  • Vie kaveri yölliselle reissulle McDonaldsiin ja tarjoa hänelle maukas yöateria. Muista huomioida, että McDonaldsissa on erikseen kalliimpi yöhinnasto.
  • Jos olet luovalla päällä, väsää ystävälle biisi tai maalaa hänestä kaunis (tai ei niin kaunis) muotokuva. Tämä varmasti muistetaan vuosienkin päästä.

Jos ei ole fygestä kiinni, niin osta kaverille vaikka kuumailmapallolento tai luksusristeily huvijahdilla. Ja ei kun paketoimaan!

Alunperin kirjoittanut Elsa Helovuo ja Olivia Horjamo

image_pdfimage_print

You may also like...