Järvenpää – halvan harrastajan kaupunki

Kuva: Vilma Niskanen

Urheiluseura Haukat ja Järvenpään Palloseura ovat varmasti näkyviä elementtejä Järvenpään katukuvassa. Maksullisten harrastusten lisäksi kaupunkimme on kuitenkin täynnä myös ilmaisia harrastusvaihtoehtoja. Järvenpää on tunnettu Tuusulanjärven kauniista maisemista, ja ilmaisia liikuntapaikkoja riittää lähellä kaikkia yleisimpiä asuinalueita.

Pururatojen ja yleisurheilukenttien lisäksi keskuskentän jääratojen paikalla on kesäisin asfalttipintaisia tenniskenttiä kuntalaisten vapaassa käytössä. Näin Järvenpään kaupunki tukee ilmaista urheilua kaupunkilaisille.

Urheilun sijaan kaupungin Kirkes-kirjasto tarjoaa useita vaihtoehtoja vapaa-ajan harrastuksiin. Kirjastosta ei löydy ainoastaan harrastekirjoja ja ohjelehtisiä, vaan kirjastosta löytyvät myös niin musiikki ja elokuvat kuin tuoreimmat videopelitkin. Monelle saattaa tulla yllätyksenä, että kirjastosta voi myös lainata seurapelejä. Mökille lähtiessä voi kirjastosta mukaan napata esimerkiksi mölkyn tai petankin. Ja kun kerta kirjaston kauniiseen ympäristöön on eksynyt, on samalla saapunut Järvenpään tiheimmälle Pokémon Go -reviirille.

Rantapuistoon avautunut skeittiparkki kerää useita nuoria viettämään aikaa yhteisen harrastuksen parissa. Nuorten kannattaa myös tutustua kaupungin lukuisiin nuorisotiloihin, jotka tarjoavat niin pelejä aina biljardista monopoliin. Nuorisotalojen osoitteet ovat Puistotie 27–29 (Kyrölä), Oksapolku 2 (Jamppa) ja Myllytie 3 (Keskusta).

Uusia tuulia kaupungin harrastusvaihtoehtoihin tarjoaa myös seurapelikauppa Holvi42. Mannilantie 10:ssä sijaitseva tiivis liike tarjoaa tapahtumia keräilykorttipelejen ja lautapelejen maailmasta. Kaupassa on pelipöydät lautapelejen ja kortin pelaamista varten, ja ikipirteät kauppiaat neuvovat mielellään tuotteidensa käytössä. Tapahtumien ja liikkeessä pelaamisen lisäksi lautapelit, kortit, sekä paperi-ja-kynä-roolipelikirjat ovat myynnissä. Osaa peleistä voi myös edullisesti vuokrata liikkeestä. Pelimieliset saavat rahaa vastaan Holvista myös virvokkeet ja kuuman kupin kahvia.

Ei siispä liene haitaksi, että asumme Suomen kolmanneksi tiheimpään asutetussa kaupungissa, kun kilometrin säteellä löytyvät rantapuisto, kirjasto, nuorisotalo ja harrastetoimintaan keskittyvä liike. Järvenpää alkaakin olla varsin kattava harrastuskaupunki – ylimääräisen riihikuivan tai oravannahkojen tilapäisestä puutteesta huolimatta.

Alunperin kirjoittanut Jaarli Niukkanen

image_pdfimage_print

You may also like...